over Jacky

Echt leven is ontmoeten. Deze uitspraak van de filosoof Martin Buber is mijn lijfspreuk geworden, de essentie van waar het echt om gaat. Daarom stel ik me graag aan je voor.
Ik ben Jacky, geboren in 1968 in een levendig nest, met ouders van Brabantse boeren komaf en een vader die professor werd. Hard werken en presteren zijn me met de paplepel ingegeven. Maar ook stoeien en spelen konden we thuis heel goed.

De echte dingen in het leven zijn geen dingen

Als goeie bèta met een rijke fantasie ging ik industrieel ontwerpen studeren, waarna ik mijn loopbaan startte bij KPN. Gaandeweg werd echter helder wat ik eigenlijk al wist: de echte dingen in het leven zijn geen ‘dingen’. Dit leidde in 1999 tot de keuze om me in te zetten voor de groei en bloei van mensen en organisaties. Eerst in loondienst bij Schouten & Nelissen, vanaf 2006 vanuit mijn eigen bureau Legende.

Zingeving is hierin de rode draad. Altijd al geweest, hoewel lang impliciet. In mijn eigen leven ontdekte ik hoe het vele moeten dat ik mezelf opleg de betekenisvolle ontmoeting in de weg staat. En ook in mijn werk zie ik hoe veel mensen de verbinding verliezen met wat er werkelijk toe doet.

Geïnspireerd door de Japanse film After Life startte in ik 2014 met mijn promotieonderzoek naar zingeving aan het StoryLab van de Universiteit Twente. In februari 2021 mocht ik de doctorstitel in ontvangst nemen. Op dit moment ben ik naast mijn werk nog steeds verbonden aan het StoryLab en aan de Master Positive Psychology & Wellbeing van Tilburg University. En ben ik gastdocent bij verschillende opleidingsinstituten.

Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen, echtgenote, en al meer dan twintig jaar een bevlogen beoefenaar van improvisatietoneel. Ik geniet van het spelen, van het onbevangen in contact zijn. Van de magie van het creëren: van wat er kan ontstaan zonder dat ook maar iemand dat vooraf heeft bedacht.

In mijn werk met mensen, teams en organisaties breng ik deze verschillende lijntjes graag bij elkaar: de inzichten uit mijn onderzoek, mijn ervaringen uit de praktijk en de speelsheid van het improviseren.

Lichtheid en diepgang, speelsheid en ernst, verwondering en vakmanschap

Dat is wat mij typeert. Voorbij flauwekul en ingewikkeld (management)gedoe, direct naar de essentie.

'If you want to know me, you must know my story'

- Dan McAdams