parels in de shit

Lichter leven in tijden van pijn, verlies en ander gedoe

Shit happens. Maar wat doe je als iets je overkomt waar je niet om hebt gevraagd? of als je steeds maar tegen jezelf aanloopt?

Peet leeft al veertien jaar met kanker en weet bijna vier jaar dat ze ongeneeslijk ziek is. Jacky doet onderzoek naar zingeving en positieve psychologie. In dit boek gaan ze samen in gesprek over de shit in hun leven – en hoe ze daarmee omgaan. En daarin zitten verrassend veel overeenkomsten. Want of je nou ziek bent of gezond: tijd is kostbaar. Negatieve gedachtes kunnen met je aan de haal gaan. En je hebt te accepteren dat je niet alles in de hand hebt.

De 33 inzichten uit hun gesprekken lees je in dit boek. Verwacht geen recept voor een gelukkig leven. Wel een boek dat je helpt om de parels in jouw shit te zien. Om te kiezen voor licht, zonder de donkere kanten van het leven te ontkennen. Ter inspiratie op die momenten dat het (l)even tegenzit.

Van Duuren Psychologie, 2024

Ervaringen én wetenschap wisselen elkaar evenwichtig af. Ik ben getroffen door de woorden, zinnen en verhalen over de schoonheid van relaties en mensen in het ongekende life event van slecht nieuws en afscheid.

- Sander de Hosson, longarts en auteur

Een inspirerend boek met gesprekken over veerkracht en het vinden van geluk, zelfs als dit onbereikbaar lijkt.  Een prachtige illustratie van levenslooppsychologie in actie: hoe we ondanks tegenslagen kunnen groeien en bloeien.

- Nele Jacobs, hoogleraar Levenslooppsychologie Open Universiteit

Voor iedereen die zoekende is naar hoe er van een ‘shitverhaal’ een betekenisvol en prettig leven gecreëerd kan worden.

- Charlotte Lieverse, GZ-psycholoog