Op het weiland

Ik kies het moment waarop ik samen met mijn twee zusjes en mijn vader uit de auto stap bij één van onze weilanden aan het einde van een mooie zomerdag. Het schemert, het is nog aangenaam warm, de sfeer is rustgevend en veilig.

Dit was een gebruik dat meerdere keren per week voorkwam in de zomermaanden: mijn vader nam ons dan vaker mee om aan het einde van de dag nog even te kijken hoe de graslanden en de mais erbij stonden. Wij liepen dan rustig spelend door de natuur, in onze jurkjes en laarsjes. Om ons heen de geluiden van grazende koeien, een zomerbriesje, zoemende insecten, de autoradio op de achtergrond.

Het gevoel van verbondenheid met elkaar, met de grond die mijn ouders bewerkten en vrijheid tn opzichte van de rest van de wereld.
Ik denk dat ik zelf een jaar of 8 oud was.