Een warme zomerdag

Ik zit op het Nederlandse strand, een mooie warme zomerdag, ik ruik de zee, zonnebrand en de geur van een zomerse dag.

Een dag zoals ik er heel veel in mijn herinnering heb, samen met mijn ouders en zusjes. Mijn hele jeugd heb ik de zomers op het strand doorgebracht. Dagen zonder presteren of iets moeten, met elkaar praten, lachen en niets doen. Een gevoel van vrijheid, verbondenheid, liefde en “zijn”.

Nu zit ik er en kijk naar mijn eigen kinderen in de branding, met mijn ouders op de achtergrond. Zij hebben nog steeds dezelfde krentenbollen bij zich, nu voor mijn kinderen. De geur van hun lijfjes, hun plezier, ze zien genieten met hun opa en oma op het strand, het geroezemoes van mensen om mij heen en gevoel van zand. De cirkel is rond.

Die herinnering draag ik met mij mee.

Laat een reactie achter